Asa devreme nu am inchis recolta niciodata in ultimii zece ani: deja la data de 5 octombrie ultimii struguri de Cabernet Sauvignon  au fost culesi de echipa noastra predominata de femei – care sunt mult mai apropiate naturii decat barbatii!  Ne-a ajutat vremea favorabila, blanda pana tarziu in octombrie, cand inca ne-am mai plimbat printre flori si fluturi pe coama Dealului Olt, incalziti de soarele toamnei.
 
Dar si marii critici de vinuri – jurnalisti, somelieri si degustatori – ne erau favorabili, acordandu-ne medalii de aur si argint. Ne bucuram in primul rand de medalii de aur la Premii de Excelenta Vinul.Ro pentru Merlot Rezerva 2007 si Feteasca Neagra 2008 – dovedind ca vinurile rosii din gama Prince Stirbey se afla printre cele mai apreciate din Romania.
 
Calitatea vinului Merlot Rezerva 2007 a fost confirmata in cadrul concursului international Mondial du Merlot in Elvetia, unde i s-a acordat o medalie de argint: suntem mandri sa vedem un Prince Stirbey Merlot in rand cu cele mai renumite vinuri de Merlot din toata lumea!
 
Inspirati de acest succes, am degorjat a doua sarja de Prince Stirbey Spumant, care a ramas cu drojdie in sticla timp de 28 luni, dezvoltand astfel o structura plina si armonioasa, dar pastrand perlajul fin si prospetimea soiului de Cramposie.
 
Ileana & Jakob Kripp