Povestea etichetelor Știrbey este una încărcată de istorie, tradiție și simboluri îmbinate echilibrat într-un design modern. Ne bucurăm că putem împărtăși cu voi această poveste frumoasă, care a ajutat și stă mărturie la renașterea unei tradiții.

Așadar, etichetele Vinurilor Prince Știrbey au fost realizate în 2003, de bunul nostru prieten, Profesorul Stephan Seilern , atunci profesor la catedra de Design Grafic a Universității de Științe Aplicate din Ausburg și designer cu experiență în design de ambalaj și cu reputație foarte bună în crearea de branduri durabile.

Înainte de orice schiță, Profesorul Stephan Seilern ne-a ascultat cu interes în mai multe întâlniri (și la mai multe sticle de vin!) povestea noastră personală, istoria familiei princiare Stirbey și drumul pe care îl doream pentru reînvierea vinului istoric ce-i poartă numele și care se naște din rodul vestitelor vii de la Drăgășani. După două luni, am primit prima propunere de design care ne-a încântat din prima clipă: îmbina foarte bine identitatea și mesajul pe care noi doream să le transmitem – pe de o parte un nume nobil, vechi, și un blazon autentic, pe de altă parte culori tinere și intense, altfel spus, ceva nou creat dintr-o rădăcină veche – o renaștere a unei tradiții!

Dacă priviți atent etichetele, culorile de albastru, roșu și auriu sunt la fel pe toate etichetele noastre, dar mai găsiți o culoare care se schimbă de la un vin la altul, deoarece ea reflectă caracterul soiului fiecărui vin în parte și îi spune povestea înainte de orice degustare. Vă invităm să descoperim împreună câteva dintre acestea:

Prince Știrbey Fetească Regală 

Un vin alb, proaspăt, crocant, cu buchet frumos – etichetă reprezentată prin verdele care te poartă cu gândul la prospețime.

https://www.stirbey.com/product/feteasca-regala/

Prince Știrbey Sauvignon Blanc

Un vin mai elegant, dintr-un soi renumit din Franța, care are o istorie lungă în spate – etichetă reprezentată printr-un argintiu care denotă eleganță.

https://www.stirbey.com/product/sauvignon/

Prince Știrbey Cabernet Sauvignon

Un vin roșu intens, cu o structură densă în gură, care se reflectă în culoarea mov a etichetei.

https://www.stirbey.com/product/cabernet-sauvignon/

Etichetele Știrbey au rămas nemodificate din prima ediție, lansată cu recolta 2003. Suntem convinși că astfel, aceste etichete au dobândit o valoare inestimabilă: de a fi cunoscute și recunoscute imediat – în engleză: “brand recognition value”. Astfel, durabilitatea etichetelor noastre facilitează comunicarea, întâlnirea și re-întâlnirea vinului nostru cu consumatorii, care se pot baza pe calitatea la fel de durabilă a vinului din spatele etichetei!

Etichete istorice

Câțiva ani după lansarea acestor etichete, am descoperit la un colecționar etichete originale de vin Știrbey din anii 1900, în stil art-deco. Prin aceste etichete, Prințul Barbu Știrbey a promovat vinurile lui din Drăgășani, acum peste 100 de ani. Le reproducem pentru ediții de colecție, ca de exemplu:

Prince Știrbey  Dessert Știrbey

Această etichetă ne poartă înapoi în istoria cramei. Originalul ne-a inspirat să reedităm eticheta pentru un vin de Tămâioasă Românească, făcut din boabe stafidite, rezultând un lichior dulce, ca un adevărat desert în sine. Suntem mândri de această etichetă, care reprezintă o dovadă vie că o etichetă poate să rămână atractivă peste generații.

https://www.stirbey.com/product/dessert-stirbey/