O poveste de vara Rose - Prince Stirbey

Serile de vară sunt aici și, odată cu ele, bucuria de a sta la povești, cu un pahar de rosé în față.

E un sentiment aproape magic în aerul cu parfum de tei și caprifoi, în energia care se construiește și ne scoate din hibernare, tot mai dornici să ne bucurăm mai mult de natură, de lumină și de prezența celor dragi. În mod justificat, așadar, perioada în care ne aflăm a inspirat întotdeauna oamenii să creeze în jurul ei povești pline de farmec și motive de sărbătoare și reuniune.

În România, de exemplu, o numim noaptea magică a Sânzienelor, zânele bune care trăiesc în păduri sau câmpii, dansând până în zori și transformând plantele obișnuite în plante de leac. În funcție de regiune, oamenii sărbătoresc făcând coronițe de flori, stând în jurul focului sau dansând hore tradiționale.

O poveste de vara Rose

Vă invităm să descoperim împreună cum sărbătoresc luna iunie și celelalte culturi în care vinul Cramei Știrbey a ajuns până acum:

  • În Austria, sărbătoarea solstițiului poartă numele de „Sonnwend” sau „Johannisfeuer”, iar oamenii se strâng în jurul focurilor de tabără, cântă și se bucură de preparate culinare specifice și băuturi. În unele zone, au loc adevărate festivaluri, cu muzică și artificii.
  • Germania celebrează „Johannistag” sau „Johannisnacht”, tot prin focuri de tabără, care se aprind în seara de 24 iunie, iar oamenii se strâng în grupuri mari pentru a se bucura de procesiuni și de dansuri in jurul focurilor.
  • În Marea Britanie, solstițiul e un adevărat eveniment care se sărbătorește în special la Stonehenge, adunând mii de vizitatori din întreaga lume, într-un ritual care datează din cele mai vechi timpuri. Momentul acesta al anului a inspirat artiști din toate domeniile, iar una dintre cele mai reprezentative lucrări este chiar binecunoscuta piesă shakespeariană, Visul unei nopți de vară.
  • În Italia, este sărbătorită Festa di San Giovanni Battista, un prilej de ceremonii religioase, dar și reprezentații dramatice ale vieții Sfântului Ioan Botezătorul, în regiuni precum Roma, Genova sau Florența.
  • Franța și regiunea franceză a Belgiei marchează momentul prin „Fête de la musique”, o sărbătoare națională care umple spațiile publice de muzică, voie bună și concerte gratuite.
  • În Luxemburg celebrările sunt mai restrânse, însă chiar și aici are loc festivalul „Summer in the city”, care adună oamenii pentru a se bucura de magia zilelor lungi și a apusurilor târzii.

Indiferent cum alegeți să vă bucurați de magia verii, noi vă recomandăm să o faceți la un pahar de Rosé Știrbey, un vin cu un caracter propriu, energic, crocant și fructos, care se potrivește ca însoțitor ideal pentru temperaturile tot mai ridicate, preparatele tot mai ușoare și gândurile de vacanță.

Echipa Știrbey