Stimați prieteni,

în agricultură – mai ales în viticultură – suntem expuși în permanență impredictibilității naturii. În fiecare an, natura ne confruntă cu reguli noi de joc: evoluții meteorologice neașteptate, atacuri ale bolilor sau ale dăunătorilor, în momente în care nu avem arme la dispoziție. Încercăm să ne adaptăm, folosind pregătirea și experiența echipei noastre.

În acest an, natura ne-a prezentat un jucător nemaiîntâlnit. Pregătirea cea mai bună și experiența cea mai îndelungată nu pot să ne ajute. Noi toți trebuie să ne retragem din anumite zone ale terenului de joc.

Astfel, deocamdată trebuie să renunțăm la întâlniri cu iubitorii vinului Știrbey. Nu putem să vă invităm la o degustare de vinuri la Drăgășani sau la un pairing de vinuri cu creațiile bucătarului unui restaurant din București, Piatra Neamț sau Timișoara.

Și regretăm din toată inima că nu vă putem invita nici la aniversarea Cramei Știrbey, de 1 Mai.

Dar ne consolăm amintindu-ne cu mare bucurie de serbările noastre de 1 Mai, din ultimii 16 ani: de întâlniri cu un număr mare de prieteni, care a crescut din an în an, de lansări de vinuri noi, de degustări verticale și orizontale pe terasa cramei, de discuții încinse, povești amuzante, momente mișcătoare, muzică și dans, și nu în ultimul rând, de vremea minunată din fiecare an.

Cu fiecare 1 Mai, cu ajutorul donațiilor dumneavoastră, am împărțit bucuria noastră cu cei mai nevoiași. Dorim și în acest an să împărțim bucuria amintirilor noastre frumoase cu cei care suferă cel mai mult în perioada actuală de izolare, fiind supuși restricțiilor mai severe: vârstnicii.

Vă invităm să strângem împreună donații cu ajutorul vinului nostru: începând de astăzi, până la data de 1 mai, din valoarea fiecărei comenzi de vin pe care o plasați vom dona 10% către asociația „Serviciul de Ajutor Maltez în România“, care derulează diferite programe pentru vârstnici, mai ales programul „Masa pe roți“, care asigură zilnic mese calde pentru vârstnici săraci și singuri.

Și astfel noi toți ne vom putea întruni de 1 Mai, prin gândurile noastre, la un pahar de vin din Drăgășani!

Ileana și Jakob Kripp